Home › Nieuws › Aalten › Tweede electrocar Aalten en Bredevoort

Tweede electrocar Aalten en Bredevoort

Marga Klompé Aalten en Bredevoort neemt tweede elektrocar in gebruik

Op 9 februari 2017 is bij locatie Stegemanhof in Aalten de tweede electrocar in gebruik genomen tijdens een feestelijke opening met vrijwilligers en sponsoren. De eerste electrocar was zo’n groot succes, dat een tweede niet uit kon blijven.

Geschiedenis
‘Het begon allemaal zes jaar geleden met een golfkarretje’, vertelt regiomanager Henk Hogevonder. ‘Dit werd al snel een groot succes. Naast de bewoners van Marga Klompé, maakten ook veel inwoners van Aalten en omstreken gebruik van de golfkar. Ondanks het dakje, was het te koud voor de passagiers. Daarom werd het idee geboren voor een electrocar. De eerste electrocar was in 2014 een feit’

Sponsoring
De tweede electrocar is volledig gefinancierd door giften. Het Oranjefonds, het Naoberfonds van de gemeente Aalten, de Vrienden van de locaties van Marga Klompé in Aalten en Bredevoort, een anonieme gift en andere sponsoren hebben financieel bijgedragen. Zelfs de plaatselijke voetbalclub heeft zijn bijdrage geleverd.

Vrijwillige chauffeurs
De electrocar rijdt zeven dagen per week en wordt bemand door 18 enthousiaste chauffeurs. Het voertuig kan 50 kilometer rijden voordat hij opgeladen moet worden. ‘De chauffeurs moeten hun ritjes daarom goed plannen’, vertelt Dirk ter Maat. Hij werkt al 5,5 jaar met plezier als vrijwillige chauffeur voor de electrocar. ‘Wij zijn de BOB’, zegt ter Maat gekscherend. ‘Als iemand naar een feestje wil, dan brengen wij ze erheen en halen ze op. We vinden het erg belangrijk dat oude mensen hun zelfstandigheid behouden. Daar zetten we ons allemaal voor in.’

Gemeente
Ook wethouder Rijks van de gemeente Aalten nam het woord. Hij feliciteerde de inwoners van de gemeente Aalten met de electrocar. Rijks: ‘Ik bedank de vrijwilligers voor hun enorme inzet. Ik zie vanuit mijn kantoor in het gemeentehuis de electrocar vaak voorbij snorren. Daar geniet ik van.’ Henk Hogevonder bedankt iedereen voor de inzet: ‘Onze kwaliteit is dat we service op maat leveren. We gaan op individuele wensen in en als het nodig is doen we net dat beetje extra. Wij zijn als Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé blij met de electrocar, maar we zijn vooral blij voor de ouderen in Aalten en Bredevoort.’ De middag wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Terug