Home › Diensten en behandeling › Diëtetiek

Diëtetiek

De diëtist: dé specialist op het gebied van voeding bij gezondheid en ziekte.

De diëtisten van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé zijn gespecialiseerd in voedingsproblemen bij de (kwetsbare) ouder wordende mens.

De diëtisten begeleiden patiënten die een dieetadvies nodig hebben om medische redenen. In haar advies zoekt ze aansluiting bij de voorkeuren en wensen van de patiënt. Ze spreekt daarbij met name over “mogelijkheden” in plaats van “beperkingen” en maakt op praktische wijze de vertaalslag naar een aangepast voedingspatroon. Indien nodig wordt hierbij samengewerkt met andere zorgverleners. U bent medeverantwoordelijk voor uw gezondheid.

Er kunnen verschillende redenen zijn om contact met ons op te nemen:

  • Bij ondervoeding of risico hierop;
  • Bij onbedoelde gewichtsdaling of gewichtstoename;
  • Verhoogde voedingsbehoefte bij ziekte of herstel na een operatie;
  • Bij Parkinson gerelateerde voedingsvragen zoals obstipatie, medicatie en eiwitinname en gewichtsafname;
  • Bij problemen met slikken.
  • Bij aanpassing van voeding bij chronische aandoeningen zoals diabetes mellitus, COPD, hart- en vaataandoeningen, klachten met de stoelgang of andere maag- en darmklachten;
  • Bij vragen over gezond eten, het huidige dieetadvies, drinkvoeding, sondevoeding en/of dieetproducten. 

Onze diëtisten leveren zorg aan cliënten op alle revalidatie-, verpleegafdelingen en groepswoningen van Marga Klompé. Deze behandeling wordt vergoed door de ziektekostenverzekering.

Daarnaast zijn zij ook beschikbaar voor de bewoners van het woonzorgcentrum van Marga Klompé en andere thuiswonenden ouderen. Op verzoek of verwijzing van de huisarts of specialist kan de diëtist in consult worden gevraagd.

Vanuit de basisverzekering wordt in principe drie uur vergoed. Deze kosten worden eerst van het eigen risico afgetrokken. Heeft u in een jaar meer dan drie uur begeleiding van een diëtist nodig, dan betaalt u een deel van de behandeling mogelijk zelf. Een aanvullende verzekering vergoed soms de extra consulten, de vergoeding verschilt per verzekeraar. Wij raden u aan om navraag te doen bij uw verzekering over de vergoeding van de kosten voordat u een afspraak maakt met een diëtist.

Indien u niet in staat bent om naar één van de locatie van Marga Klompé te komen, dan is een huisbezoek ook een mogelijkheid. Indien u een huisbezoek wenst, wordt er een extra toeslag gerekend.

Wilt u meer weten over de diëtetiek van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé? Neem dan contact op met onze afdeling Service en Bemiddeling op telefoonnummer 0544 – 47 41 14. Mailen kan ook: serviceloket@szmk.nl.

Terug