Home › Nieuws › Groenlo › Feestelijke onthulling electrocar

Feestelijke onthulling electrocar

Senioren in Groenlo kunnen er weer op uit met de electrocar


Na Winterswijk en Aalten heeft ook Groenlo een electrocar. Dinsdag 17 april is het eerste ‘officiële’ ritje gemaakt. Maar liefst 14 vrijwilligers gaan ervoor zorgen dat senioren in Groenlo weer mobiel worden.

Mevrouw Post ziet het helemaal zitten met de electrocar: ‘Ik heb het er met mijn vriendinnen over gehad. Wij gaan met de electrocar naar Marveld om koffie te drinken’. Een mooi voorbeeld waarvoor de electrocar ingezet kan worden. Niet meer afhankelijk zijn van familie en kennissen, maar zelf op pad kunnen. Dat vindt mevrouw Post het grootste voordeel.

Kom d'r es uut

Tijdens de feestelijk onthulling open regiomanager Peter Stevens de middag: ‘We hebben veel inloopvoorzieningen in Groenlo die toegankelijk zijn voor iedereen. Het bezoek kan belemmerd worden, omdat mensen geen vervoer hebben. Daarom zijn we dit project gestart met de toepasselijke naam: Kom d’r es uut.’

Vrijwilligers
Wethouder Jos Hoenderboom van de gemeente Oost Gelre is blij met de electrocar. Hij vindt het mooi dat veel mensen hieraan bijdragen. Hij vraagt een warm applaus voor alle vrijwilligers.

De electrocar is een feit

Het is een middag voor jong en oud. Leerlingen van basisschool ’t Palet in Groenlo dragen een mooi gedichtje voor met de titel: het karretje dat rijden kan. De dames van Rooden en Post maakten samen met de jongste leerling van ’t Palet het eerste ritje waarvan ze zichtbaar genieten. Al met al een geslaagde middag met een hoge opkomst, een lekker zonnetje en blijde gezichten.

Giften
De electrocar is volledig gefinancierd door giften en donaties. We worden gesteund door het Oranje Fonds, Stichting Vrienden van De Molenberg en de gemeente Oost Gelre.

Terug