Home › Nieuws › Groenlo › Vrienden van De Molenberg schenkt tovertafel

Vrienden van De Molenberg schenkt tovertafel

Bewoners die blaadjes van tafel vegen, elkaar de bal toe rollen, visjes vangen. Het kan allemaal met de Tovertafel die op 7 juni 2017 door Stichting Vrienden van De Molenberg is geschonken aan locatie De Molenberg van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé.

Regiomanager Maggy Helle: ‘We willen dat onze bewoners een fijne dag hebben. Soms worden we hierin beperkt door gebrek aan financiële middelen. Daarom zijn we zo blij met de stichting Vrienden van De Molenberg. Zij maken mogelijk dat onze bewoners een leuk en uitdagend moment hebben. Je ziet het plezier bij de mensen.’

De stichting is op 23 januari 1987 opgericht. ‘De zorginstelling mag een idee of wens aandragen’, vertelt voorzitter Ben Verheij. ‘Wij kijken of het passend en financieel mogelijk is. Met geld van bewoners, legaten en sponsoring van bedrijven en instellingen proberen we deze wensen waar te maken.’ Naast de tovertafel is al eens een piano aangeboden, een ruimte voor zintuigenactivering en is bijgedragen aan het project Cultuur in de Wijk. Grote projecten zijn de aanleg van dakterrassen en sfeerhoeken – in samenwerking met het NutsOhra Fonds - en verlichting en beplanting van de leef- en beweegtuin.

Een Tovertafel is een projectiesysteem dat boven de tafel wordt gehangen en reageert op arm- en handbewegingen. Het is een nieuw, vermakelijk en interactief hulpmiddel dat in sneltreinvaart door veel verpleeghuizen wordt omarmd. Er zijn spellen op allerlei niveaus. De getoonde beelden veranderen van grootte en richting als je er met de handen over heen gaat. Het interactieve spel dat bij toerbeurt in de groepswoningen gebruikt wordt is een kostbare aanschaf.

Wilt u ook een bijdrage leveren in de vorm van een donatie aan het realiseren van een wens of idee om het welzijn van de bewoners van Marga Klompé te veraangenamen? Dan kunt u contact opnemen met Ben Verheij van Stichting Vrienden van De Molenberg: 0544 – 46 20 32 of btmverheij@gmail.com.
Terug