Home › Diensten en behandeling › Huis van de Buurt

Huis van de Buurt


Met Museum Plus Bus naar Twentse Welle

Op woensdag 18 april organiseert Huis van de Buurt (De Molenberg) een uitstapje naar museum de Twentse Welle te Enschede.

De Museum Plus Bus; Zien, wat je anders niet kunt zien!

De Museum Plus Bus is een bijzonder leuk initiatief voor ouderen in Nederland. De bus rijdt elke dag een groep senioren naar één van de twaalf deelnemende musea. Het gaat om senioren die écht niet meer zelfstandig een museum kunnen bezoeken. vanwege hun lichamelijke conditie, geïsoleerde leefomgeving en/of financiële situatie. Vaak komen de deelnemers uit verzorgingstehuizen, maar ook andere groepen senioren kunnen - mits ze voldoen aan de criteria - mee met de bus. En dit dankzij de ruim 800.000 deelnemers van partner BankGiro Loterij.

Vanuit SZMK, locatie De Molenberg, zal de bus 's morgens rond 9.30 uur vertrekken naar Enschede. Daar worden we ontvangen met koffie en wat lekkers, vervolgens is er een programma voor ons in het Museum de Twentse Welle en zullen we daar de lunchen. Zo rond 17.00 uur zijn we weer terug in Groenlo. Exacte programma volgt nog. De onkosten voor deze dag zijn € 16,00 (cake bij de koffie en lunch) Meldt u op tijd aan, want er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan tot vrijdag 6 April.

U kunt zich aanmelden, door te bellen naar 0544-473307 (kantoor tijden) of mail: dc.molenberg@szmk.nl

Met Vriendelijke groet:
Miranda Krabben en Carla Adema,
Huis van de Buurt De Molenberg.

Huis van de Buurt

Een plek om te ontmoeten. Dat is het Huis van de Buurt. Een plek om lekker een kopje koffie te drinken, te bewegen of een kaartje te leggen. Kortom: een hoog gezelligheid. Het doel is om mensen met elkaar te verbinden. Mensen uit de wijk, uit de wooncomplexen, uit de gemeente, iedereen is welkom. Voor deelname aan activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Elkaar ontmoeten
Marga Klompé kent verschillende inloopvoorzieningen. Loactie De Pelkwijk in Winterswijk heeft een Huis van de Buurt met erg veel leuke activiteiten. Het Huis van de Buurt Groenlo heeft in september 2016 haar deuren geopend.

Meer informatie
Wil je meer informatie over het Huis van de Buurt? Neem dan contac op met de betreffende locatie.
Huis van de Buurt Winterswijk
De Pelkwijk
T: 0543 - 498950
M: AB.Pelkwijk@szmk.nl

Huis van de buurt Groenlo
Marga's Grand Café de Molenberg
T: 0544 – 47 33 07 
M: dzc.molenberg@szmk.nlTerug