Home › Thuiszorg › Huishoudelijke hulp

Huishoudelijke zorg

Huishoudelijke zorg
Huishoudelijke karweitjes zijn soms behoorlijk zwaar. De huishoudelijk medewerkers van Thuiszorg Marga Klompé kunnen hulp bieden bij:
  • Brood- en/of warme maaltijden bereiden.
  • Kamers schoonmaken en opruimen.
  • Sanitair en keuken reinigen.
  • Stofzuigen.
  • Soppen en dweilen van vloeren.
  • Bedden opmaken, afhalen en verschonen.
  • Beperkte verzorging van huisdieren en planten.
  • Opruimen huishoudelijk afval.
  • Wasmachine aanzetten en was ophangen.
 
Hoe krijgt U een indicatie voor huishoudelijke zorg?
De huishoudelijke verzorging valt sinds 1 januari 2007 onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dit houdt in dat de gemeente indiceert of en hoeveel hulp u nodig heeft. U kunt bij het Wmo-loket van uw gemeente een aanvraag indienen. Via de website van uw gemeente is informatie te verkrijgen over huishoudelijke zorgverlening. Zie voor meer informatie over huishoudelijke zorg de wijkteams Thuiszorg Marga Klompé van uw gemeente. Bent u in het bezit van een persoongebonden budget (pgb) of wilt u de zorg zelf betalen? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Wijkteams Thuiszorg Marga Klompé
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Aalten
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Berkelland
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Oost Gelre
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Lochem 
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Winterswijk
 
Wat kost thuiszorg?
Voor huishoudelijke verzorging betaalt u een eigen bijdrage op basis van uw inkomen. De eigen bijdrage wordt via het Centraal Administratie Kantoor (CAK) geïnd. Het CAK berekent uw eigen bijdrage op basis van uw inkomensgegevens van de Belastingdienst. U kunt over de berekening van de eigen bijdrage meer lezen via www.cak-bz.nl. Het telefoonnummer van het CAK is 0800-1925 (gratis).

Vragen?
Meer weten over de indicatiestelling en de aanmelding? Wij helpen u graag. Voor vragen kunt u contact opnemen met afdeling service en bemiddeling van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé op telefoonnummer 0544 – 47 41 14 of via het mailadres: serviceloket@szmk.nl. Afdeling service en bemiddeling is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur telefonisch bereikbaar. Indien gewenst kan afdeling service en bemiddeling u doorverbinden met het desbetreffende wijkteam van Thuiszorg Marga Klompé.

Terug