HomeLocatiesDe Berkhof › Woonzorgcentrum De Berkhof
De Berkhof
De Berkhof
Gradus Kobusstraat 18
Winterswijk
7103 VX

T: (0543) 49 89 00
F: (0543) 49 89 01

Bouwjaar: 2012
Routebeschrijving Fotoalbum Download de brochure

Woonzorgcentrum De Berkhof


Gastvrij en huiselijk


Algemeen

Nabij het centrum van Winterswijk en landelijk gelegen door het aangrenzende park ligt woonzorgcentrum De Berkhof. Recent gebouwd (2012) voldoet het ruimschoots aan de eisen van deze tijd. De 36 appartementen kenmerken zich door een overzichtelijke bouw.

De Berkhof heeft ontmoeting en gastvrijheid hoog in het vaandel. Daartoe heeft de ontmoetings- en ontspanningsruimte, het Kobusplein, een centrale plek in het gebouw. Het is dagelijks geopend voor de warme maaltijd, een hapje en een drankje, voor activiteiten en voor ontmoeting met familie, bezoekers en buurtbewoners. Bij mooi weer kan de tuin en park Berkhof gebruikt worden. Het is goed toeven in De Berkhof. De medewerkers en vrijwilligers zorgen ervoor dat cliënten zich snel thuis voelen.

Wonen
Het uitgangspunt van De Berkhof is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk wonen en leven. Het woonzorgcentrum is kleinschalig van opzet, wat maakt dat cliënten zich snel op hun gemak voelen. De appartementen (± 70 m²) hebben naast een woonkamer een grote slaapkamer, een tweede (slaap)kamer, een keuken met koelkast en elektrische kookplaat, een ruime badkamer en een terras of balkon.Welzijn
In De Berkhof is er ruime aandacht voor welzijn en een zinvolle dagbesteding. Er zijn veel voorzieningen zoals restaurant en ontmoetingsplek het Kobusplein, een bibliotheek, pedicure en een SRV-wagen. Er zijn tweewekelijks kerkelijke vieringen.
Er worden activiteiten georganiseerd die aansluiten bij de behoeften van cliënten zoals meer bewegen voor ouderen, kaartspellen, klassieke muziek en filmavonden. Er zijn met enige regelmaat voorstellingen en uitstapjes.

Zorg
De geboden zorg wordt geleverd door medewerkers zorg- en dienstverlening, ondersteund door vrijwilligers. Een vast team medewerkers werkt vanuit ‘belevingsgerichte zorg’. Dat betekent dat medewerkers zoveel mogelijk aansluiten bij de wensen en de beleving van de cliënten. We vinden het belangrijk dat cliënten zelf zoveel mogelijk de regie over hun leven houden.
In De Berkhof wonen cliënten met een indicatie voor ZZP 4

Behandeling en diensten

Voor bewoners maar ook voor mensen die niet bij ons wonen bieden we een uitgebreid pakket behandeling en diensten. Klik hier voor het overzicht.


Voor een uitgebreide beschrijving van woonzorgcentrum De Berkhof, klik hier.

Heeft u interesse of specifieke vragen, mail naar serviceloket@szmk.nl of bel (0544) 47 41 14.
Woonzorgcentrum De Berkhof uitgebreide beschrijving


Lees meer...
Terug