Home › Thuiszorg › Personenalarmering

Personenalarmering

Personenalarmering
U woont zelfstandig thuis. En dat gaat prima. Maar als u dringend hulp nodig heeft en u kunt niet meer zelf naar de telefoon. Wat dan? Een personenalarmering kan u een veilig en zeker gevoel geven.

“Ik vind het een heel fijn idee dat ik de zorg kan waarschuwen als dat nodig is.”

Met personenalarmering van Focus Cura in samenwerking met Marga Klompé weet u zeker dat iemand hulp komt bieden wanneer u dat dringend nodig hebt. Focus Cura plaatst bij u thuis een alarmeringsapparaat. U draagt een hals- of polszender met alarmknop. Zo kunt u overal en op ieder moment een alarmoproep geven.
 
Wie komt er dan bij u langs?

Wie er bij u langs komt, is afhankelijk van de afspraken die u met Marga Klompé maakt. U kunt zelf aangeven wie er gebeld wordt als eerste contactpersoon. Dat kan een familielid of buurman/buurvrouw zijn of een goede bekende. Belangrijk is dat die persoon de bereidheid en de mogelijkheid heeft om naar u toe te gaan en toegang heeft tot uw huis wanneer de centrale een melding aan hen doorgeeft. U kunt er ook voor kiezen om professionele hulp te ontvangen. Dan zorgt de centrale ervoor dat een van de medewerkers van Marga Klompé bij u langs komt voor de nodige hulp.

“Als wij een alarmoproep binnen krijgen, dan vragen we altijd eerst naar de situatie. Bij geen gehoor, gaat er sowieso iemand langs.”

Professionele opvolging wat kost dat?
Ontvangt u al thuiszorg van Marga Klompé? Dan zit de alarmopvolging in de meeste gevallen bij uw indicatie in. Heeft u geen indicatie? Dan wordt voor de alarmopvolging een tarief berekend.

Toegang tot de woning?
Het is mogelijk een gecertificeerde sleutelkluis te huren bij Focus Cura. Voor een vast, laag bedrag per maand kunt u erop vertrouwen dat uw zorg altijd veilig toegang heeft.

“De thuiszorg moet bij mij altijd makkelijk naar binnen kunnen. Maar inbrekers natuurlijk niet!”

De mogelijkheden, aanmeldformulieren voor personenalarmering en tarieven treft u hier onder aan.
Actuele tarievenlijst met de verschillende mogelijkheden
Aanmeldformulier Personen Alarmering incl sleutelkluis
Aanmeldformulier indien u alleen een sleutelkluis wenst 
Leveringsvoorwaarden voor alarmopvolging van Marga Klompé 

Meer informatie?
Voor meer informatie kunt u terecht bij afdeling Service en Bemiddeling van Marga Klompé, T 0544 – 47 41 14. U kunt ook mailen naar serviceloket@szmk.nl.

Terug