Home › Thuiszorg › Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging

Persoonlijke verzorging
Om zelfstandig te wonen, is soms ondersteuning in de persoonlijke verzorging gewenst. De verzorgenden van Thuiszorg Marga Klompé kunnen hulp bieden als dat nodig is, soms voor korte tijd, soms langer. U kunt daarbij denken aan:
  • Hulp en begeleiding bij wassen, haren wassen en douchen.
  • Hulp en begeleiding bij mond- en gebitsverzorging, scheren.
  • Hulp en begeleiding bij aan- en uitkleden, make-up aanbrengen en sieraden omdoen.
  • Hulp bij het aanbrengen of aantrekken van hulpmiddelen, prothesen of elastische kousen.
 
Graag bespreken wij met u wat wij voor u kunnen betekenen. In een persoonlijk gesprek adviseren wij u over de mogelijkheden en samen zoeken we wat in uw situatie de beste oplossing is. Voordeel hierbij is dat Thuiszorg Marga Klompé de zorg vanuit uw nabijheid levert. We werken met wijkteams die een beperkte omvang hebben. Zodoende is er maar een beperkt aantal verzorgenden die bij u thuis komt. Vertrouwde gezichten die uw situatie kennen.

Hoe krijgt u een indicatie voor persoonlijke verzorging?
Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) regelt de indicaties voor persoonlijke verzorging. Deze instantie bepaalt of en hoeveel hulp u nodig heeft. De indicatie wordt individueel vastgesteld op basis van uw vraag. Indien er sprake is van een spoedsituatie kan Thuiszorg Marga Klompé zelf een tijdelijke indicatie afgeven. U kunt via de link www.ciz.nl meer informatie krijgen over een aanvraag voor persoonlijke verzorging. Het telefoonnummer van de CIZ, vestiging Enschede, is 088 - 789 12 10. Bent u in het bezit van een persoongebonden budget (pgb) of wilt u de zorg zelf betalen? Ook dan kunt u bij ons terecht.
Kortom: bij Thuiszorg Marga Klompé is alle zorg binnen handbereik!

Wijkteams Thuiszorg Marga Klompé
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Aalten
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Berkelland
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Oost Gelre
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Lochem 
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Winterswijk
 
Wat kost thuiszorg?
Voor persoonlijke verzorging betaalt u een eigen bijdrage op basis van uw inkomen. De eigen bijdrage wordt via het Centraal Administratie Kantoor (CAK) geïnd. Het CAK berekent uw eigen bijdrage op basis van uw inkomensgegevens van de Belastingdienst. U kunt over de berekening van de eigen bijdrage meer lezen via www.cak-bz.nl. Het telefoonnummer van het CAK is 0800-1925 (gratis).

Vragen?
Meer weten over de indicatiestelling en de aanmelding? Wij helpen u graag.
Voor vragen of opgave kunt u contact opnemen met afdeling service en bemiddeling van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé op telefoonnummer 0544 – 47 41 14 of via het mailadres: serviceloket@szmk.nl. Afdeling service en bemiddeling is van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur telefonisch bereikbaar. Indien gewenst kan afdeling service en bemiddeling u doorverbinden met het desbetreffende wijkteam van Thuiszorg Marga Klompé.

Terug