Home › Thuiszorg › Verpleging

Verpleging

Verpleging
Er kan tegenwoordig veel thuis waarvoor u vroeger naar het ziekenhuis ging. U kunt in veel gevallen de apparatuur en materialen thuis krijgen. Met een duidelijke instructie en begeleiding kunt u zich dan thuis zelf redden. Een verpleegkundige geeft u de nodige uitleg, beantwoordt uw vragen en zorgt ervoor dat alles goed verloopt.

Thuiszorg Marga Klompé biedt verpleegkundige hulp bij onder andere:
  • Medicijngebruik en injecteren
  • Pijnbestrijding
  • Omgang met apparatuur zoals infuus en sondevoeding
  • Wondverzorging
  • Stomaverzorging

Het zijn slechts enkele voorbeelden van de handelingen waar onze verpleegkundigen u bij kunnen helpen.
 
Wijkteams Thuiszorg Marga Klompé
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Aalten
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Berkelland
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Oost Gelre
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Lochem 
Thuiszorg Marga Klompé wijkteams Winterswijk
 
Het bereikbaar verpleegkundig team
Bij Thuiszorg Marga Klompé werken ervaren en deskundige verpleegkundigen. Deze medewerkers werken in het bereikbaar verpleegkundig team dat 24-uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is.
 
Specialisaties
Binnen het bereikbaar verpleegkundig team zijn verpleegkundigen met een specifiek aandachtsgebied, zoals:
  • Wondzorg
  • Begeleiding bij terminale zorg en pijnbestrijding

De verpleegkundigen hebben hiervoor aparte scholingen gevolgd. Hierdoor zijn ze in staat om deze specifieke zorg volgens de nieuwste inzichten te leveren. Door bijvoorbeeld specialistische wondverzorging kan in sommige gevallen ziekenhuisopname voorkomen worden of ontslag uit het ziekenhuis versneld worden. Daarnaast worden de verpleegkundigen ieder jaar in het ziekenhuis opnieuw geschoold op alle algemene verpleegkundige handelingen.

Juist omdat er zoveel mogelijk is, nemen wij graag contact met u op of komen bij u langs. In een persoonlijk gesprek kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden en zoeken samen met u naar de beste oplossing in uw situatie.

Hoe krijgt U een indicatie voor verpleging?
Het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) regelt de indicaties voor verpleging thuis. Deze instantie bepaalt of en hoeveel hulp u nodig heeft. De indicatie wordt individueel vastgesteld op basis van uw vraag. Indien er sprake is van een spoedsituatie kan Thuiszorg Marga Klompé zelf een tijdelijke indicatie afgeven.

Als u onder behandeling van een medisch specialist staat en de verpleegkundige zorg vanuit het ziekenhuis thuis wordt vervolgd, dan heeft u een verwijzing nodig van een ziekenhuisspecialist voor Medische Specialistische Verpleging Thuis. De vergoeding voor deze verpleegkundige zorg wordt dan via uw zorgverzekeraar geregeld.

U kunt via de link www.ciz.nl meer informatie krijgen over een aanvraag voor verpleging thuis. Het telefoonnummer van de CIZ, vestiging Enschede, is 088 - 789 12 10. Voor Medische Specialistische Verpleging Thuis kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Bent u in het bezit van een persoongebonden budget (pgb) of wilt u de zorg zelf betalen? Ook dan kunt u bij ons terecht.

Wat kost thuiszorg?
Voor verpleging thuis betaalt u een eigen bijdrage op basis van uw inkomen. De eigen bijdrage wordt via het Centraal Administratie Kantoor (CAK) geïnd. Het CAK berekent uw eigen bijdrage op basis van uw inkomensgegevens van de Belastingdienst. U kunt over de berekening van de eigen bijdrage meer lezen via www.cak-bz.nl. Het telefoonnummer van het CAK is 0800-1925 (gratis). 

Vragen?
Meer weten over de indicatiestelling en de aanmelding? Wij helpen u graag. U kunt van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur contact opnemen met afdeling service en bemiddeling van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé op telefoonnummer 0544 – 47 41 14 of via het mailadres: serviceloket@szmk.nl.

In het weekend kunt u voor dringende vragen contact opnemen met de bereikbare dienst van de thuiszorg via telefoonnummer 0544 – 47 41 00.

Terug